ВСТУП ДО ФАХУ 2024 Підприємництво та торгівля

З 22.01 по 26.01.2024 року здобувачі освіти 1 курсу спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» проходили навчальну практику «Вступ до фаху». В перший день практики 22.01.2024 року в актовій залі коледжу директор Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства Матвієнко А.Т. розпочав роботу з практики «Вступ до фаху», вмотивувавши здобувачів освіти до плідної праці, нових знань та навичок. Далі, викладачі циклової комісії «Фінансово-облікових дисциплін, економіки та підприємництва» Діденко Т.Л. та Літовка-Деменіна С.Г. ознайомили здобувачів освіти з професійним змістом спеціальності ПТ, з посадами, які можуть займати здобувачі освіти після закінчення коледжу і в яких ЗВО можуть продовжити навчання за фахом, наголосивши на перевагах фахівців даного напрямку.
Також цього дня було проведено анкетування здобувачів освіти «Діагностика професійної спрямованості» для визначення, чи мають вони хист до цієї спеціальності. Було визначено мету практики “Вступ до фаху” – ознайомлення з обраною спеціальністю, з об`єктами та видами професійної діяльності, вимогами до знань та умінь фахівця на конкретних прикладах, а також показати особливості організації навчання в коледжі. Викладач Літовка-Деменіна С.Г. ознайомила здобувачів освіти з провідними торгівельними мережами м. Києва.
Другий день практики 23.01.2024 року Розпочався навчальний день на платформі Microsoft Teams з заняття – тренінгу «Тайм-менеджмент: навчатися, відпочивати, працювати», що підготувала викладач дисципліни «Основи підприємницької діяльності» Джгуташвілі Н.М.
В результаті тренінгу здобувачі освіти навчилися правильно планувати свій час та визначати пріоритети за вікном Ейзенхауера. Далі була презентація творчих робіт студентів 3 курсу «Студентський стартап 2023": 1. Стартап на тему «Yoga & friends» виконали студенти 31 ПТБД Бабич Марина, Баглай Вероніка, Кострицька Анна, Власова Ліана, Фисоченко Дарья.
2. Стартап на тему «Магазин ГаджетПет» виконали студенти 31 ПТБД Державіна Ірина, Мацькевич Анастасія, Хоменко Марія, Горобець Карина.
3. Стартап на тему « Кав’ярня «DRUZI»» виконали студенти 31 ПТБД Бєла Анастасія, Панасенко Вікторія.
Стартап на тему «Mindwell» виконали студенти 32 ПТБД Зайченко Дмитро, Барашко Катерина, Баула Олександра, Орловська Вероніка, Мельник Мирослава.
Також, викладачі циклової комісії «Фінансово-облікових дисциплін, економіки та підприємництва» ознайомили здобувачів освіти з індивідуальними завданнями з практики. Третій день практики - 24.01.2024 року На початку дня, викладач дисципліни Літовка-Деменіна С.Г. «Реклама і PR технології в торгівлі» ознайомила здобувачів освіти з базами практики міста Києва таких, як магазини «Сільпо», «КОЛО», «VARUS», «ФОРА», «АНТОШКА», «DEKATHLON», Книгарня «Є», «БУКВА», «АКАДЕМКНИГА», Книгарня «Наукова Думка». Далі, студенти третього курсу Мацькевич Анастасія, Кострицька Анна, Бабич Марина, Баглай Вероніка, Римаренко Ілля та Стовбчатий Ігор розповіли здобувачам освіти, які навчальні дисципліни вони будуть вивчати на 2-му та 3-му курсах: «Теоретичні основи товарознавства», «Товарознавство продовольчих товарів», «Товарознавство непродовольчих товарів», «Основи підприємницької діяльності», «Організація і технологія торговельних процесів», «Обладнання підприємств торгівлі» «Комерційна та біржова діяльність на ринку товарів та послуг», «Основи маркетингу».
Четвертий день практики 25.01.2024 Спочатку навчального дня на платформі Microsoft Teams викладачем Малишко Л.Г. було проведено практичне заняття з фінансової грамотності для здобувачів освіти. Далі було проведено дослідницький проект «Оцінка якості чаю» викладачем дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів» Шостак І.В.. Студенти навчилися визначати якість чаю за органолептичними показниками: зовнішній вигляд чаю, ступінь інтенсивності настою, аромату, смаку, кольору тощо. П’ятий день практики 26.01.2024 Навчальний день розпочався на платформі Microsoft Teams з проведення тренінгу-гри для підприємців «Чи знаєш ти свої права». Здобувачі освіти були поділені на команди, проходили тестування, розв’язували ситуаційні завдання з виробничої діяльності, які трапляються на підприємствах торгівлі та малого бізнесу. На завершення практичного навчання було підведення підсумків навчальної практики «Вступ до фаху» та захист індивідуальних завдань здобувачів освіти. З детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://padlet.com/anna_ost/2024-2zerg0hefoe91r38 Фотогалерея практики «Вступ до фаху»: https://drive.google.com/drive/folders/1itgHXDBdFEut_q56b6-BgMiYPcPNrZhK?usp=sharing